Yükleniyor...

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanımız Sn Dr. Betül Sayan Kaya’nın himayelerinde “Türkiye’de Demografik Değişim Sonuçları ve Politika Önerileri Çalıştayı” gerçekleştirildi

 

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen çalıştayın​​​​​​​ açılış konuşmasını yapan Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, çalıştayda ülkedeki demografik değişim kapsamında, özellikle doğurganlıkta yaşanan azalmanın nedenleri ve muhtemel sonuçları ile çözüm önerilerini değerlendireceklerini aktardı.

Doğurganlığın azalmasının, ülke ve milletin geleceği adına kritik önem arz ettiğini belirten Kaya, "En üst düzeyde gerek söylem ortaya koyan, gerekse çözüm adına gerekli yasal değişiklikleri yapan bir siyasi kadroyuz." dedi.

"Güçlü aile güçlü toplum anlayışına çok daha fazla sahip çıkmak mecburiyetindeyiz"

AK Parti'nin iktidar olduğu günden itibaren aile yapısını güçlendirmek ve kadının çalışma hayatının aile düzeniyle birlikte devam ettirilmesini sağlamak için bir çok uygulamayı hayata geçirdiklerini kaydeden Kaya, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana en düşük doğurganlık oranıyla karşı karşıyayız. Demokrafik değişim perspektifinde doğurganlık hızının azalmasını tek başına, nüfus artışının durması hatta gerilemesi meselesi olarak değerlendiremeyiz. Zira bu gerilemenin temelinde yatan nedenler, bunların kapsamı ve tehdit ettikleri temel insani ve milli değerlerdeki zaaflar çok daha büyük savrulmalara yol açabilecek nitelikte."

Ülkenin beşeri sermayesinin güçlendirilmesinin son derece kritik bir hedef olarak önlerinde durduğunu vurgulayan Kaya, "Bu hedef adına güçlü aile güçlü toplum anlayışına çok daha fazla sahip çıkmak mecburiyetindeyiz." ifadesini kullandı.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.