Yükleniyor...

AK PARTİ’DEN “ŞEHİRLER VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK” ÇALIŞTAYI

 

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı “Sürdürülebilir Gelecek için Ortak Çözümler: Şehirler ve Sürdürülebilirlik” Çalıştayını gerçekleştirdi. AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün süren çalıştaya akademiden, sivil toplumdan, kamu kurum ve kuruluşlarından ve özel sektörden çok sayıda isim katıldı. 17-18 Eylül tarihlerinde AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın Başkanlığında gerçekleştirilen çalıştay oturumlarında sürdürülebilirliğin şehirler üzerindeki etkisi ve yeni şehircilik anlayışı kapsamlı şekilde ele alındı.

AK Parti Genel Merkezi’nin çözümün merkezi olduğunu belirten Karaaslan, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm alanlarda ülkemizin önüne yeni ufuklar koyuyor, hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak hayata geçirdiğimiz her projeyi toplumun farklı kesimlerini kapsayacak şekilde, ortak aklın rehberliğinde gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Günümüz şehirlerinin insanların hayatlarını sürdürdüğü yerler olmanın ötesinde ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan sürdürülebilir kalkınmanın da merkezi haline geldiğini; geleceğin şehirlerini inşa etmenin, sadece bugünün değil, gelecek nesillerin de yaşam kalitesini şekillendirecek kritik bir sorumluluk olduğunu aktaran Karaaslan bu yönüyle çalıştayın AK Parti’nin şehircilik politikalarına önemli katkılar sunacağını ifade etti. Sürdürülebilir şehirlerin daha planlı, verimli, kapsayıcı şehirler için bir fırsat sunduğunu belirtti.

Karaaslan, İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Şehircilik Yaklaşımı, Sürdürülebilir Şehir Planlaması ve Yapılı Çevre, Şehirde Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Üretimi, Çevre Dostu Ulaşım Sistemleri, Düşük Karbonlu/Sıfır Emisyon Şehirler, Atık Yönetimi ve Sıfır Atık Uyumlu Şehirler, Doğal Kaynakların Korunması ve Sürdürülebilir Kullanımı başlıklarında konunun derinlemesine ele alındığını, çalıştayın bu bakımdan şehirlerin geleceğine yönelik somut adımların belirlenmesine katkı sağlayacağını belirtti.

22 yıllık AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'de sürdürülebilirlik alanında tarihi adımlar atıldığını, çevre, enerji ve şehircilik konularında önemli projelerin hayata geçirildiğini aktaran Karaaslan, “Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin sürdürülebilirlik hedeflerine tam anlamıyla ulaşabilmesi için kapsamlı ve uzun vadeli stratejilerin devamlılığına ihtiyaç duymaktayız. İklim değişikliği ile mücadele edebilmek, bu sürece uyum sağlayabilmek, hatta öncüsü olabilmek için şehirlerimizi daha fazla yeşil yatırımla buluşturmalı, kaynaklarımızı daha etkin ve verimli kullanmalı, enerji verimli uygulamaları yaygınlaştırmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı, Sosyal Politikalar Başkanlığı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak işbirliği içerisinde “Yeni Normal: Sürdürülebilirlik” çalıştaylar serisini başlattıklarını belirten Karaaslan, “Bu bağlamda,  serinin bir etabı olan ‘Sürdürülebilir Gelecek için Ortak Çözümler: Şehirler ve Sürdürülebilirlik’ konulu çalıştayımızı Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak gerçekleştirdik.” dedi. Çalıştay sonunda hazırlanacak raporun AK Parti’nin sürdürülebilir şehirler hedefine önemli katkı sağlayacağını inandığını belirten Karaaslan, “Şehirler ve Sürdürülebilirlik konulu çalıştayımıza değerli fikirleriyle katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda şehircilikte ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.