"Büyük güçlü Türkiye'deki büyük demir yolu ağı hedefini gerçekleştirmek için bütçelerimizi demir yolu yatırımlarına aktarmaya başladık"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Genel Merkez'de Genç Liderler Okulu Eğitim Programı kapsamında U2053 sunumunu gerçekleştirdi.
Bakanlığın görevleri ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Karaismailoğlu, Türkiye'nin geneline yayılmış şantiyelerde 700 bin çalışma arkadaşıyla projelerine devam ettiklerini söyledi.
Karaismailoğlu, Türkiye'nin coğrafi konumunu avantaja çevirmek gerektiğinin altını çizerek, şu anda Uzak Asya ile Avrupa arasında 710 milyar dolarlık ticaret hacmi olduğunu, Türkiye'nin bundan alacağı payı artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Karaismailoğlu, Afrika'da gelecek günlerde büyük değişimler olacağını, nüfus, üretim ve tüketim artışının yeni fırsatlar ortaya çıkaracağını aktardı.
Tahıl Koridoru'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde dünyaya nefes aldırdığını ifade eden Karaismailoğlu, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın en kısa zamanda bitmesini umduklarını, savaşı bitirme anlamında da Erdoğan'ın diplomasi trafiğinin önemli olduğunu kaydetti.
Karaismailoğlu, bugüne kadar kara yolu yatırımlarına ağırlık verdiklerini anımsatarak, "Bundan sonra demir yolu eksikliğimizi ortadan kaldırmak için yatırımlarımızı yapıyoruz. Büyük güçlü Türkiye'deki büyük demir yolu ağı hedefini gerçekleştirmek için bütçelerimizi demir yolu yatırımlarına aktarmaya başladık." ifadelerini kullandı.
Türkiye'deki haberleşme sektörünün büyüklüğünün 266 milyar liraya çıktığını, 89 milyon mobil aboneye ulaştığını belirten Karaismailoğlu, bunun da tamamına yakınının genişbant internet kullandığını bildirdi.
Karaismailoğlu, Türkiye'nin dünyanın en önemli lojistik koridorlarından birinde olduğuna dikkati çekerek, İstanbul Havalimanı ve 1915 Çanakkale Köprüsü başta olmak üzere hayata geçirilen büyük projelerin özellikleri hakkında bilgi verdi.
Son 20 yılda yapılan işlerle Türkiye'nin büyük bir başarı sağladığını belirten Karaismailoğlu, Türkiye'deki mühendislik çözümlerinin artık dünyada aranan çözümler haline geldiğini vurguladı.