Yükleniyor...

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Erzurum’da, Gürcükapı Kentsel Dönüşüm Projesi, İspir-Rize İl Sınırı Yolu ve Çat Afet Konutları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı

 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum yeni miting alanında, Gürcükapı Kentsel Dönüşüm Projesi, İspir-Rize İl Sınırı Yolu ve Çat Afet Konutları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Buradaki konuşmasına vatandaşları selamlayarak başlayan Erdoğan, Erzurum'la kucaklaşmanın bahtiyarlığı içinde olduğunu söyledi.

Erzurum'un, Malazgirt'ten de önce, 1048 yılındaki Pasinler Zaferi'yle Anadolu'yu ebedi yurt haline getiren yolu açtığını hatırlatan Erdoğan, Alvarlı Efe'nin ifadesiyle "Erzurum, kilidi mülki İslam" olduğunu kaydetti.

Geçen asırda, milletin istiklalini ve istikbalini kefensiz toprağa düşen binlerce şehidin omuzlarında yeniden yükseltenin yine Erzurum olduğunu belirten Erdoğan, "Bu aziz şehrin insanları, Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle her kökenden, her mezhepten insanıyla, İspirlisiyle, Karayazılısıyla 'Dadaş' sıfatını bileklerinin hakkı, yüreklerinin cesaretiyle kazanmıştır." diye konuştu.

Cumhuriyet'in ilk asrının, Doğu Anadolu'daki lokomotifinin Erzurum olduğuna işaret eden Erdoğan, Erzurum'u, Türkiye Yüzyılı'nda kuzeyden güneye, doğudan batıya, Karadeniz'den Kafkasya'ya tüm bölgenin parlayan yıldızı haline getirmek istediklerini vurguladı.

"Şu ihtişam her şeyi çok açık, net, ortaya koyuyor. Sadece bunu istemekle kalmıyor, gereğini de yerine getiriyoruz." diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz, her devirde, bugün de birileri akıllarına geleni söylemeyi siyaset, her kulaklarına üfleneni proje sanıyor. Biz ise 20 yıldır her sözümüzü tutmuş, her vaadimizi yerine getirmiş, her vizyonumuzu hayata geçirmiş, her projemizi inşa etmiş bir kadroyuz. Bizde yalan yok, bizde hakikat var. Bu anlayışla, geçtiğimiz 20 yılda asırlık demokrasi ve kalkınma atılımlarına imza attık. Eser ve hizmet siyasetiyle ülkemizin tüm şehirleriyle birlikte Erzurum'un da altyapı eksiklerini giderdik. Hak ve özgürlük hayallerini gerçekleştirdik. Bugün de hem sizlerle hasret gidermek hem de yapımı tamamlanan projelerimizin resmi açılışını yapmak için huzurlarınıza geldik, Erzurum'a geldik."

"HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN PROJEYİ TAMAMLAYACAĞIZ"

İspir-Rize yolunun, Karadeniz limanlarıyla Erzurum arasındaki bağlantıyı sağlayan önemli ulaşım projelerinden biri olduğunun altını çizen Erdoğan, yaklaşık 20 kilometrelik bu yolu, üzerindeki toplam uzunluğu 1,5 kilometreye yaklaşan 3 ayrı tünelle ve bir köprüyle bugün resmen hizmete açacaklarını söyledi.

"Erzurum'a, İspir'e, Rize'ye bu yakışır." diyen Erdoğan, bir ucu da Ovit Tüneli'ne uzanan, toplam yatırım tutarı 1 milyar 350 milyon lira olan bu proje sayesinde, güzergah üzerinde yaz, kış kesintisiz, güvenli, konforlu araç trafiğinin işleyebileceğine işaret etti.

Bunun çok daha huzur ve rahatlık sağlayacağını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"İnşası süren Kırık ve Dallıkavak tünellerinin bitmesiyle Erzurum'la birlikte ülkemiz için de hayati önem taşıyan bu projeyi tümüyle tamamlayacağız. Erzurum'un kışı ve soğuğu meşhur olabilir ama bizim de ülkemizin dört bir yanını sarıp sarmaladığımız neyimiz var? Doğal gaz hatlarımız var. Bugün, Olur, Tekman, Çat ve Karayazı ilçelerimizi de doğal gazla buluşturuyoruz. Böylece Erzurum'un 20 ilçesinin 19'u doğal gazın rahatlığına ve ekonomikliğine kavuşuyor."

Sadece Erzurum'da yaptıkları doğal gaz yatırımlarının yaklaşık 4 milyar lirayı geçtiğini belirten Erdoğan, "Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı, milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız. Aynı şekilde Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak. Hep söylediğim gibi, Türkiye'nin imkanlarını, milletimizin her kesimine sunarak, adım adım refahımızı yükseltecek, güvenliğimizi güçlendirerek, huzurlu bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.

"ERZURUM COŞKUYLA SAHİP ÇIKACAK"

Bugün resmi açılışını yapacakları projelerden birinin de Çat ilçesindeki 261 adet afet konutu ve müştemilatı olduğunu belirten Erdoğan, Büyükşehir Belediyesinin 2 bin 816 konutu ve 418 iş yerini kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle, Erzurum Kalesi Tarihi Kültür Yolu Projesi'nin resmi açılışını da yapacaklarını söyledi.

İstanbul ve Ankara'da başlattıkları, yurt içinde ve yurt dışında büyük ilgi gören kültür yolu festivallerini, Anadolu'ya da yaydıklarını dile getiren Erdoğan, gelecek yıl 10 ilde yapılacak Kültür Yolu Festivallerinden birinin adresinin de Erzurum olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin önemli bir markası olma yolunda hızla ilerleyen Kültür Yolu Festivali'ne Erzurum'un coşkuyla sahip çıkacağına inandığını kaydetti.

Erzurum'un son dönemde elde ettiği bir diğer başarının da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 2025 yılı Turizm Başkentliğine seçilmesi olduğunu ifade eden Erdoğan, "Kış sporları konusunda zaten ülkemizin parlayan yıldızı olan Erzurum'u, inşallah sporun, kültürün, sanatın diğer alanlarında da hak ettiği seviyeye getireceğiz." dedi.

Açılışı yapılan tesisler arasında Erzurum Büyükşehir Belediyesinin binlerce kilometreyi bulan asfalt ve sathi kaplama çalışmaları ile çok sayıda sulama tesisi, gölet, millet bahçesi, otel, peyzaj projesinin de yer aldığını belirten Erdoğan, ayrıca Erzurum'a kazandırılan 9 yeni okul ile güçlendirme ve doğal gaz çalışması yapılan okullar, Atatürk Üniversitesine fakülte binası, kütüphane, müze ve diğer yatırımların olduğunu söyledi.

Özel sektör yatırımları olarak Oltu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 10 fabrikanın, Yavuz Tekstil Fabrikası'nın, 2 otelin ve bir içme suyu fabrikasının da açılışını gerçekleştireceklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam yatırım tutarı 12,3 milyar lirayı geçen tüm eser ve hizmetlerin Erzurum'a hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, söz konusu yatırımları Erzurum'a kazandıran bakanlıkları, kurumları, Büyükşehir Belediyesini ve özel sektör kuruluşlarını tebrik etti.

Alandakilere İbrahim Erkal'ın "Erzurum'a Gel" şarkısının dinletilmesinin ardından konuşmasına devam eden Erdoğan, Erzurum'a 20 yılda 50 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptıklarını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitimde 3 bin 911 yeni derslik kazandırdık. İkinci bir devlet üniversitesi olarak Erzurum Teknik Üniversitesini faaliyete geçirdik. Gençlik ve sporda 19 bin 14 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları yaptık. Birçok farklı branşta toplam 69 spor tesisi inşa ettik. Erzurumlu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 6,5 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta toplamda 2 bin 32 yataklı, 24 hastaneyle birlikte 106 sağlık tesisi yaptık. Çevre ve şehircilikte TOKİ vasıtasıyla Erzurum'da toplam 14 bin 440 konut projesini hayata geçirdik. Şimdi de İlk Evim kampanyasıyla şehrimizde 2 bin 420 konut daha inşa edecek, 17 bin 500 altyapısı hazır arsa verecek, 250 yeni iş yeri yapacağız. Erzurum'a yeni bir tarih, kültür ve yeşil aksı inşa ediyoruz. İnşallah tüm bu projenin tamamlanmasıyla buraya gelen herkes Erzurum'un binlerce yıllık tarih ve medeniyet birikimini yaşayarak görecek."

"ERZURUM'U DÜNYAYA AÇIYORUZ"

İldeki üniversite sayısını ikiye çıkardıklarını ve Erzurum'un üniversite şehri olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bitmedi, üniversitenin yanında artık Erzurum'u Karadeniz'e bağlıyoruz. Karadeniz'den Erzurum'u dünyaya açıyoruz. O Ovit'i geçebiliyor muyduk? Ama artık Ovit bizim için kara yolu oldu, dümdüz. Tamamı bittiği zaman zaten tamamıyla rahatlayacak ve buradan Karadeniz'e ulaşacağız." ifadesini kullandı.

Erzurum için planlanan 13 millet bahçesinden sekizini tamamladıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ulaştırmada 49 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 620 kilometreye çıkardık. İnşası süren, tünel ve yol projelerimizin önemli bir kısmını önümüzdeki yıl hizmete açıyoruz." dedi.

Erzurum'a toplam 19 istasyondan oluşacak kent içi tramvay hattı kurmak için çalışmalara başladıklarını belirten Erdoğan şunları kaydetti:

"Erzincan-Erzurum-Kars Hızlı Tren Hattı Projemizin etüt çalışmalarını önümüzdeki yıl bitiriyor, ardından ihale ve inşa aşamasına geçiyoruz. Erzurum Havalimanı'nı modernize edip büyüttük. Tarım ve ormanda Erzurum'a 7 baraj, bir içme suyu tesisi, 13 gölet, 20 sulama, 2 arazi toplulaştırma, 298 taşkın koruma tesisi, 28 hidroelektrik santrali inşa ettik. Bugüne kadar inşa ettiğimiz sulama projeleriyle 421 bin dekardan fazla zirai araziyi sulamaya açtık. Bu yıl inşaatına başlanan Söylemez Barajı, 350 bin dekar, önümüzdeki yılın yatırım programına koyduğumuz Pasinler'deki Alvar Barajı da 10 bin 500 dekar araziyi sulayacak. Güncel bedeliyle Erzurum için toplam 11,5 milyar lira tutarında yatırım ve tarımsal hibe desteği verdik. Erzurum'da 2 yeni organize sanayi bölgesi kurmak için çalışmalara devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde Erzurum'u hep birlikte Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak daha büyük yatırımlara kavuşturacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilere, "Erzurum, 2023'te güvenli, huzurlu, müreffeh Türkiye'nin yolunu bir kez daha açmaya hazır mıyız? Erzurum, Türkiye Yüz Yılını Cumhur İttifakı olarak birlikte inşa etmeye hazır mıyız? Erzurum, dışarıda Türkiye düşmanlarının içeride onların maşalarının heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmaya hazır mıyız?" diye seslendi.

Alandakilerin hep bir ağızdan "Evet" karşılığını vermesinin ardından Erdoğan, "Maşallah, bu dadaşların sesi bir alem. Dadaşların sesi, nefesi, desteği yanımızda olduğu müddetçe Allah'ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel yoktur. Yeter ki çok gür seda ile bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım hep birlikte Türkiye olalım." dedi.

Erdoğan, iki yıl boyunca düşman saldırılarına direnen kentin, 1916'da işgal edilmesiyle Erzurumlular için çileli bir göç serüveninin başladığını anlattı.

İşgalcilerin gelmesiyle azan Ermeni çetelerin yaptığı katliamların ve zulümlerin izlerinin halen yüreklerde olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu katliamlar ve göç sırasında sayıları 700 bine kadar ulaşan Erzurumlu'nun hayatını kaybettiğinin kayıtlarda yer aldığını söyledi.

İşgal döneminde Azerbaycanlıların, Erzurum'a yardım eli uzatmak için gösterdikleri gayretleri de şükranla yad eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kazım Karabekir Paşa komutasındaki Kafkas ordusu, iki yıl sonra şehri düşmandan kurtardığında karşılaştıkları manzara korkunçtu. Sokaklar şehit cenazeleriyle dolu, her tarafı yakılıp yıkılmış bir Erzurum vardı. Sadece şehir merkezi ve ilçelerinde işgalin son gecesi 13 bin Erzurumlu yakılarak, vurularak, işkenceyle şehit edilmişti. Dünyanın adı sanı bilinmedik yerlerinde kendilerine insanlık hikayeleri uyduranlar, bu katliamlar karşısında sağır, dilsiz, kalpsiz kesilmişlerdi. Erzurum, işte böyle bir yıkımın, böyle bir soykırımın ardından yeniden, işte bugün burada olduğu gibi ayakları üzerine kalkmıştır. Dadaşlar dişleriyle, tırnaklarıyla çalışarak şehirlerini de geleceklerini de bugün olduğu gibi yeniden kurmuşlardır."

"COĞRAFYAMIZDAKİ BİN YILLIK GEÇMİŞİMİZİN EN ÖNEMLİ ATILIMINI YAPMAYA HAZIRLANIYORUZ"

Erdoğan, bugün Erzurum'un Türkiye'nin ticaret yollarının, kültür rotalarının ve turizm destinasyonlarının kesişim noktası haline gelmişse her birinin arkasında Erzurumluların alın teri ve anaların gözyaşları, azmi ve cesaretinin olduğuna işaret ederek, "Bizim Türkiye ile birlikte, 81 vilayetimizin her biriyle birlikte Erzurum için çok büyük hayallerimiz var. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzda, cumhuriyetimizin yeni asrında, coğrafyamızdaki bin yıllık geçmişimizin en önemli atılımını yapmaya hazırlanıyoruz." diye konuştu.

Alandakilere "Türkiye Yüzyılına hazır mıyız?" diye soran Erdoğan'ın konuşması sırasında, Türkiye Yüzyılı şarkısı dinletildi.

"KAFKASYA'DAKİ ÇATIŞMALARI VE GERİLİMLERİ BİRER BİRER ÇÖZÜYORUZ"

Ardından konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan İslam alemiyle ilişkilerin güçlendirildiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Bir yandan Türk dünyasıyla bütünleşiyoruz. Bir yandan kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar tüm Afrika'yla buluşuyoruz. Bir yandan Evladı Fatihan yurdu Balkanlarla kucaklaşıyoruz. Bir yandan Güney Asya'daki kadim bağlarımızı canlandırıyoruz. Bunlarla beraber günümüz dünyasının gerçekleri olan Avrupa'yı, Amerika'yı, Rusya'yı, Çin'i de ihmal etmiyoruz. Çin'le Ukrayna arasında. Kim var? Biz varız. Karadeniz tahıl karayolunda barış koridorunu kim açtı? Elhamdülillah biz açtık. En önemli istasyonlardan birinin Erzurum olduğu, Londra'dan Pekin'e uzanan ipek demiryolu hattı işte bu geniş vizyonumuzun ürünüdür."

Türkiye'yi, Asya coğrafyasından Avrupa'ya uzanan petrol ve doğal gaz hatlarının hem dağıtım hem ticaret merkezi haline getirme gayretlerinin en kritik istasyonlarından birinin de Erzurum olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bölgenin potansiyelinin etkin şekilde kullanılabilmesinin önündeki en büyük engel olan Kafkasya'daki çatışmaları ve gerilimleri birer birer çözüyoruz. Ülkemizin desteğiyle Karabağ'ı işgalden kurtaran Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte bu bölgede yeni bir dönemin temellerini atıyoruz. Ermenistan'ın aklı selimle davranarak barış, güvenlik, huzur istikametinde mesafe almasıyla işler daha da hızlanacaktır." diye konuştu.

Karadeniz'i Erzurum'a bağlayan tüneller ve yolların, Akdeniz limanlarını Kafkasya ile bütünleştiren altyapı yatırımlarının hep bu büyük fırsatı değerlendirebilmek için olduğunun altını çizen Erdoğan, Cumhuriyet'in ilk asrında sanayide, ticarette, turizmde yıldızını parlatarak, bunun katma değerinden istifade eden şehirler olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NI DA YİNE BERABERCE İNŞA EDECEĞİZ"

Erzurum'u da Türkiye Yüzyılı'nda en yüksek katma değer üreten şehirler arasında ilk sıralara çıkartacaklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Erzurum'un bunun için potansiyeli var, gücü var, azmi de var, kararlılığı da var. Bir asır önce küllerinden yeniden doğan bu şehrin, önümüzdeki 100 yılda şahlanışının önünde kimse duramayacaktır. Tabii bunu sefaletin ve zulmün kol gezdiği eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşanlar yapacak değil, bunu yapacak olan her biri ayrı istikamete giden, partilerin çıkardıkları toz bulutunda boğulan siyasiler hiç değil. Türkiye'yi son 20 yılda nasıl asırlık bir demokrasi ve kalkınma atılımına beraberce kavuşturduysak, Türkiye Yüzyılı'nı da yine beraberce inşa edeceğiz."

Gençlere seslenen Erdoğan, bir asır önce, gençlerin geleceği için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden ecdatlarına layık olmak için 2023'e önce gençlerin sahip çıkmasını isteyerek, "Buna var mısınız?" diye sordu.

Kadınlara da seslenen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Evinizde, tarlanızda, dükkanınızda, iş yerinizde nasıl kendinizin ve evlatlarınızın geleceği için göz nuru döküyorsanız, 2023'e de siz sahip çıkacaksınız. Var mısınız buna? Elleri öpülesi büyüklerimiz, çocukluğunuzda bizzat yaşayanlardan dinlediğiniz, o zulümlerin izlerinin bir daha bu topraklarda görülmemesi için 2023'e siz de sahip çıkacaksınız. Var mısınız buna? Erzurum'un yiğit dadaşları, ülkemizi eğitimiyle, sağlığıyla, ulaşımıyla, enerjisiyle, sanayisiyle, tarımıyla nasıl bugünkü seviyesine getirdiysek, Türkiye Yüzyılı'yla taçlandırma hedefimize 2023'te siz sahip çıkacaksınız. Var mısınız buna? Emaneti Mevla'ya olan Erzurum'a da yakışan budur."

Türkiye'nin, ne zaman bir hamle yapsa, bir atılım içine girse önüne hep engeller dizildiğini ve tuzaklar kurulduğunu vurgulayan Erdoğan, "Cumhuriyet'imizin ilk yıllarında başlattığı sanayi atılımının önü böyle kesilmiştir. Rahmetli Menderes'in başlattığı demokrasi ve kalkınma atılımlarının önü böyle kesilmiştir. Rahmetli Özal'ın yeniden canlandırdığı sürecin önü böyle kesilmiştir. Bizim hükümetlerimiz döneminde de vesayetle, terörle, darbeyle defalarca önümüz kesilmek istenmiştir. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle tüm bu badireleri atlatarak ülkemizi bugünlere getirdik." diye konuştu.

"SİYASET MEYDANI ER MEYDANIDIR"

"Ataların, 'Makam adamı bozmaz ayarını ortaya çıkarır.' diye bir sözü var. Biz belediye başkanlığından başbakanlık ve cumhurbaşkanlığına kadar üstlendiğimiz görevlerde, ülkemize ve milletimize hizmet etme konusundaki ayarımızı ortaya koyduk." diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi birileri çıkmış bizimle eser ve hizmet siyasetinde beceremedikleri rekabeti, istismar, yalan ve iftira üzerinden seçim yarışına çevirmek istiyor. Hep söylediğimiz gibi siyaset meydanı er meydanıdır. Bu meydanda herkesle kapışmaya varız. Ama meydan er meydanı olacak. Karşımıza çıkanlar da er olacak er. Er olacak ki bu kapışmadan ülkenin ve milletin hayrına neticeler doğsun. Siyasi müktesepleri darbecilere, vesayetçilere, içeride ve dışarıda arkası karanlık odaklara dayanarak iktidar yolu aramaktan ibaret olanlarla böyle mertçe bir yarış yapılamıyor. Hatırlayın, 2007'de cumhurbaşkanını bize seçtirmemek için ne dolaplar çevirdiler. Hatırlayın, 2013'te Gezi Olayları'ndan itibaren ülkeyi karıştırarak, milleti birbirine düşürerek ne oyunlar oynadılar. Hatırlayın, 2016'da 15 Temmuz gecesi milletten alamadıkları iktidarı, darbecilerden televizyon başında nasıl heyecanla beklediler. Bay Kemal, Atatürk Havalimanı'ndan FETÖ'cülerin yardımıyla, tankların arasından geçerek nereye gitti? Belediye başkanının evine gitti, orada kahvesini yudumladı. Biz nereden geldik? Biz de Atatürk Havalimanı'nda bizi bekleyen 10 binlere geldik. 10 binlerle beraber oradan tüm milletimize haykırdık. Şimdi önümüzdeki seçimler için kurulan fiskos masasında aylardır ne sinsi, kirli pazarlıklar yaptılar. Amaç, Erdoğan'ı ve onun şahsında Cumhur İttifakı'nı devirmek. Peki yerine ne koyacaklar, belli değil. Hadi bunu başardılar, gelince ne yapacaklar?"

"MİLLET SİYASETÇİLİĞİ YERİNE AJAN SİYASETÇİLİĞİ YAPILINCA İŞTE BÖYLE OLUYOR"

Muhalefetin tek amacının, kendilerinin yaptıklarını yıkmak olduğunu dile getiren Erdoğan, "Her şeyi eskiye döndürecekler. Bunun için yurt dışına gidip ekonomiyi tefecilere teslim etme sözü verdiler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Terör örgütlerinin uzantılarıyla masa altında el sıkışıp, güvenliği onlara teslim etme sözü verdiler. Sınırlarımızı taciz edenlerin ayaklarına kadar gidip, güvenlik kazanımlarımızdan vazgeçme sözü verdiler. Küresel savaş baronlarına savunma sanayimizi çökertme sözü verdiler. Ülkemizin yükselen siyasi ve diplomatik gücüne göz dikenlere geri çekilme, yeniden içe kapanma sözü verdiler. Uzatmaya gerek yok, 'kim ne istiyorsa onu verme' sözüyle, Türkiye'nin 20 yılını tarihten silme taahhüdü karşılığında iktidar istediler. Eskilerin bir sözü var, 'Kem alat ile kemalat olmaz.' Sizlerin, bu muhterislere 2023'te, 'el atına binenin tez ineceğini' göstereceğine yürekten inanıyorum.

Millet siyasetçiliği yerine ajan siyasetçiliği yapılınca işte böyle oluyor. Gözü ve kalbi kendi ülkesine, kendi milletine dönük olmayanların varacakları yer kendi kendilerini yiyip bitirmektir. Bizim uğrunda canımızı ortaya koyduğumuz ve gerekirse yine ortaya koymaktan çekinmeyeceğimiz başka vatanımız yok. 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' İşte biz bu yolda böyle yürüyoruz. Birileri kendilerine başka ülkelerde, başka topraklarda bir gelecek hayal edebilir. Fırsatını bulduğunda kaçıp oralarda kendi ülkelerine her türlü iftirayı atabilir, her türlü saldırıyı yapabilir. Ama bu halkın, helal süt emmiş hiçbir ferdi, hiçbir evladı ne herhangi bir terör örgütü için ne herhangi bir sapkın ideoloji için ne de herhangi bir nefsi heves için ülkesini satmaz, milletine ihanet etmez."

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.