Yükleniyor...

Genel Başkanvekilimiz Yıldırım, Türk Dünyası Noterler Birliği kurulmasına ilişkin mutabakat zaptının imza töreninde konuştu

Törene katılan Genel Başkanvekilimiz ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım Türk devletleri arasındaki ilişkilerin güçlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk Devletleri Teşkilatının, farklı coğrafyalardaki 300 milyon Türk'ü temsil ettiğini belirten Yıldırım, "Türk Devletleri Teşkilatı kimseyi korkutmasın, kimseyi endişelendirmesin. Türk Devletleri Teşkilatının amacı kimseyi korkutmak değildir ama hiç kimseden de korkmadığını ortaya koymaktır." dedi.

Ermeni işgali altındaki Azerbaycan topraklarının kurtarılmasına değinen Yıldırım, Ermenistan tarafının, yanlış yapmayı sürdürdüğünü, Türkiye ve bölge ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmek varken, ikazlara rağmen kanunsuz faaliyetler yürüttüğünü hatırlattı.

Binali Yıldırım, "Türkiye, Karabağ meselesinde her zaman Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında durmuştur, bundan sonra da bütün Türk devletlerinin refahı, güvenlikleri ve gelecekleri için yanlarında olmaya devam edecektir." sözlerini sarf etti.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.